AGÜ Kalite Koordinatörlüğü Birim İç Değerlendirme Toplantısı Yaptı

06 Aug 2024

AGÜ Kalite Koordinatörlüğü Birim İç Değerlendirme Toplantısı Yaptı

AGÜ Kalite Koordinatörlüğü, üniversitenin tüm birimlerinden; Kalite Veri Yöneticisi ve Kalite Veri Sorumlularına  Birim İç Değerlendirme konularını içeren bir toplantı düzenledi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan'ın yönettiği ve Kalite Koordinatörlüğünden Dr. Mehmet Nurettin ALABAY ve Öğr. Gör. Ömer Batuhan KIZILIŞIK'ın katıldığı toplantıda, hazırlanan yeni Birim İç Değerlendirme Şablonu (BİDR 360) tanıtıldı.

Buna göre, akademik ve idari birimlerde, zaman içersinde elde edilen kanıt niteliğindeki belgelerin, yıl sonuna bırakılmadan ortaya çıktığı günde BİDR 360 formuna eklenmesi önderildi. Böylece yıl sonunda kanıt aramalarına ihtiyaç olmayacağı, BİDR 360 formu ile yılın sonunda kanıtların hazır olacağı ifade edildi.

Sistem; kanıtların EBYS, KVYS, TEAMS, e-posta gibi sistemlerle zaten yer aldığı, o kanıtların BİDR 360 formunun ilgili başlığına ve ilgili bölümüne; PLANLAMA, UYGULAMA, İZLEME/İYİLEŞTİRME ve ÖRNEK OLMA kanıtı olarak forma eklenmesini öngörüyor.

BİDR 360 Formunun ve anlatılmasının ardından, DEPO alanına kanıt dosyalarının nasıl yükleneceği ve PDF dosyalarında doğrudan ilgili sayfaya nasıl atıf verileceği de anlatıldı.

Sunumun ardından katılımcıların sorularına cevaplar verildi.

 

Toplantı videosuna ve soz konusu BİDR 360 Şablon dosyasına aşağıdaki linklerden erişilebilir:

BİDR 360 3.2 Birim İçi Değerlendirme Formu

Toplantı Video Kaydı